Над 8100 търговци са поискали подкрепа с оборотен капитал чрез

...
Над 8100 търговци са поискали подкрепа с оборотен капитал чрез
Коментари Харесай

Повече от 8 000 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 89 млн. лв.

Над 8100 търговци са поискали поддръжка с оборотен капитал посредством Националната организация за приходите ( Национална агенция за приходите ) до 16:30 ч. през вчерашния ден, когато изтече крайният период за кандидатстване. Общият размер на поисканата поддръжка е 115 млн. лева

По тази скица търговци те, наранени от противоепидемичните ограничения, наложени с 4 заповеди на министъра на опазването на здравето получават 20% или 10% от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година, напомнят от Национална агенция за приходите.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в период до 7 дни от утвърждението на плановото предложение. Изплащането на сумите ще стартира през идната седмица, като от приходната организация чакат да платят по сметките на сдруженията над 30 млн. лева до 28 януари.

Одобрените претенденти ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите до края на деня през днешния ден, 22 януари, а точният размер на безвъзмездната помощ ще бъде зареден автоматизирано в системата ИСУН, където данните могат да бъдат видени от всеки претендент.

„ Бизнесът, обиден от противоепидемичните ограничения, има потребност от тази поддръжка и то бързо. Очаквам през идната седмица да разплатим над 30 млн. лева, което най-малко малко да улесни засегнатите от противоепидемичните ограничения. Екипът на Национална агенция за приходите постави изключителни старания това да се случи, за което откровено им благодаря “, сподели изпълнителният шеф на приходната организация Галя Димитрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР