Над 80% спад в оборотите отичтат браншовите организации на заведенията

...
Над 80% спад в оборотите отичтат браншовите организации на заведенията
Коментари Харесай

Заведенията отчитат 80% спад в оборотите след въвеждането на зеления сертификат

Над 80% спад в оборотите отичтат браншовите организации на заведенията след въвеждането на "зеления документ ". Те считат, че визитите са се свили след ограничаващите ограничения, въведени със заповедта на здравния министър.

Собствениците на заведения за хранене и заведения пресмятат, че спадът в визитите е симетричен на имунизираните българи. При 20% имунизация – 80% спад на оборота. Такава рецесия в бранша не е имало през последните повече от 30 години, се споделя в известие, публикувано от Хотелиерската и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията.

От сектора настояват, че даже някои от най-оборотните заведения в София означават дни с нулеви резервации, а други към този момент затварят.

Собствениците акцентират още, че макар рестрикциите, ограничения в поддръжка на засегнатите бизнеси и техните чиновници все още няма. Те афишират готовността си да се включат в проведените национални митинги на следващия ден в столицата и в някои от огромните градове на страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР