Над 6500 са вече иззетите артефакти от офиса на бизнесмена

...
Над 6500 са вече иззетите артефакти от офиса на бизнесмена
Коментари Харесай

Иззетите артефакти от офиса на Васил Божков на „Московска“ станаха 6566

Над 6500 са към този момент конфискуваните артефакти от офиса на предприемача Васил Божков на столичната улица " Московска " №43, оповестиха от прокуратурата.

В хода на осъществените през август претърсвания в няколко пространства в офиса са конфискувани 234 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. При дейностите по следствието, осъществени в интервала от 9 до 14 септември са конфискувани още 82 скъпи предмета, измежду които и ритони с висока културно-историческа стойност .

Така общият брой на конфискуваните артефакти доближи 6566, при регистрирани от Божков по реда на Закона за културното завещание общо 212.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.

От държавното обвиняване разпространиха видео и фотоси от извършените дейности по следствието в пространства в постройката на ул. " Московска " № 43 в столицата, които се организират под надзора на Специализираната прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР