Над 6500 български транспортни тежкотоварни фирми ще фалират до 2023

...
Над 6500 български транспортни тежкотоварни фирми ще фалират до 2023
Коментари Харесай

България ще губи 510 млн. евро на година от пакета Макрон

Над 6500 български транспортни тежкотоварни компании ще банкрутират до 2023 година, в случай че пакетът " Мобилност едно " бъде признат от Европейския съюз. Това излиза наяве от особено изследване за резултата от законодателните промени, направено от интернационална одиторска компания. България ще търси плаващи обединения от страни в Европейски Съюз против пакета, прочут като " Макрон ", който към този момент две години разделя Европа.

Трите тематики табу за България в пакета " Мобилност " са: водачът да се връща на всеки четири седмици в родната си страна, да взима седмичната си отмора в хотел и да отпаднат каботажните транспорти. Против това България продължава да се бори, разгласи транспортният министър Росен Желязков.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Ние сега нямаме към този момент потребност от ритуалност. И нашите сътрудници договарят - те договарят от позиция на спецификите и личните национални ползи. Ние по същия метод ще преговаряме. - Ако пакетът бъде признат, празните курсове на камионите ще се усилят с 50%, или 150 млн. лева за гориво от горната страна на година.Цветан Елисеев, KPMG: От 2,8 милиарда се чака размерът на бранша да намалее до 1,3 милиарда, като това главно е резултат от две неща: пропуснати изгоди, прекратяване на интервенции от по-малките компании, по този начин и от релокиране на фирмите в други страни-членки на Европейски Съюз.
Отпадне ли транспортът на български компании на непознатия вътрешен пазар, прочут като каботаж, оставаме без конкурентни преимущества.
Йордан Арабаджиев, Съюз на интернационалните превозвачи: Ние не отхвърляме Мобилния пакет, даже в противен случай, считаме, че би трябвало да го има, само че би трябвало да бъде уравновесен и подобен, че всички страни от Европейски Съюз да бъдат сложени на равна основа.
Заради наредбите на пакета за вземане предвид със общественото и осигурително законодателство на страните-членки, се чака административен безпорядък.
Николай Рашков, Съюз на интернационалните превозвачи: Австрия е разграничена на над 20 области, значи, че всяка една компания, която транзитира през територията на Австрия, водачът би трябвало да дава отговор на 23 разнообразни ставки за минимално заплащане.
Само за последните три години българските компании са вложили 1,5 милиарда евро в нови камиони - вложения, които може да се окажат напразни.
 Екологичен потенциал даде зелена светлина за по-нататъшни договаряния по пакет Екологичен потенциал даде зелена светлина за по-нататъшни договаряния по пакет "Мобилност "
Комисията по превоз в Европейския парламент гласоподава през днешния ден за започването на договарянията сред Народното събрание, Европейската комисия и страните членки по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР