Над 6200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението

...
Над 6200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

За месец: Над 6200 проверки за спазване на мерките

Над 6200 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения против разпространяването на COVID-19 в София са осъществени през август от чиновниците на " Столичен инспекторат " и дирекциите " Здравеопазване ", " Икономика и комерсиална активност ", " Социални действия и интеграция на хора с увреждания ", " Аварийна помощ и предварителна защита " и " Култура ". Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

През август т.г. са тествани 6026 магазини и търговски центрове за носене на маски от личен състав и клиенти. Отделно от това са осъществени 144 инспекции в магазини за хранителни артикули, заведения за хранене и забавление и други търговски обекти на територията на Столична община. В резултат са формирани 120 констативни протокола, на 110 обекта са дадени наставления, а на 24 обекта - устни инструкции за съблюдаване на разпорежданията на здравното министерство.

Проверки са осъществени още в 6 дома за обществени услуги, 4 общински лечебни заведения и 9 детски градини. При всички тях няма открити нарушавания, разпоредбите за противоепидемични ограничения се съблюдават прецизно, прави се щателна стерилизация по няколко пъти всеки ден.

Редовни инспекции за носене на маски се правят и в публичния градски превоз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР