Над 6000 души са подкрепили петиция с искане собственикът на

...
Над 6000 души са подкрепили петиция с искане собственикът на
Коментари Харесай

Какво го чака собственика на кучешкия концлагер във Варна

Над 6000 души са подкрепили петиция с искане притежателят на незаконния разплодник за кучета Веселин Лефтеров да влезе в пандиза. След като прекара 24 часа в ареста той бе пуснат на независимост, а обвиняване към момента няма повдигнато, написа Дарик. Със съдействието на евродепутата Емил Радев предишния четвъртък беше разрушен незаконен разплодник за развъждане и търговия с кучета. В двата кучкарника край с. Звездица и в кв. " Галата " бяха открити 67 четириноги, вързани, заключени, недохранени, с рани и кръв по тях.
Собственикът - 47-годишният Веселин Лефтеров, прочут с прякора Дявола, е разследван за принуждение над животните, за измами на клиентите, на които ги продавал с подправени документи като расови кучета и най-много за огромни данъчни закононарушения.

" За първи път в България беше разрушен незаконен разплодник за кучета. Обектът е функционирал от години край варненското село Звездица, а животните, лишени от обикновени грижи и подложени на нечовешко отношение, са отглеждани за продажба. Състоянието на откритите в развъдника към 40 животни е извънредно тежко. Те не са получавали никакви съответни грижи, не са били имунизирани. Негодните към този момент да раждат майки са били убивани, а болните дребни кученца са давани за храна на прасетата. Ушите и пръстите на животните са рязани без анестезия, непосредствено с клещите.

Всичките последни 67 кучета са избавени от Lucky Hunt Foundation, за което благодарим с цялото си сърце! Какви обаче са следствията за изрода, отговорен за страданията на тези животни? Никакви! Веселин Лефтеров - притежателят на незаконния разплодник беше задържан за 24 часа и след това ОСВОБОДЕН, тъй като няма задоволително доказателства! До по кое време такива изроди ще няма да бъдат наказвани и ще са на независимост? Искаме затвор за този урод! ", написа в петицията, която ще бъде изпратена в прокуратурата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР