Над 600 машини обработваха републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Автомагистралите и всички

...
Над 600 машини обработваха
републиканската пътна мрежа през
изминалата нощ. Автомагистралите и
всички
Коментари Харесай

Всички републикански пътища са отворени за движение при зимни условия. Над 600 машини работиха през нощта

Над 600 машини обработваха републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Поради изобилния снеговолеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 т през проходите „ Превала “ и „ Троянски “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки автомобили да потеглят на път единствено с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки указанията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР