Над 60 души от екипа на общинското предприятие Градини и

...
Над 60 души от екипа на общинското предприятие Градини и
Коментари Харесай

Извънредна акция на Младежкия хълм

Над 60 души от екипа на общинското дружество " Градини и паркове " се включиха в изключителната акция за разчистване на алеите на Младежкия рид.

Още от 7 часа сутринта служащи с косачки и храсторези започнаха да отстраняват избуялата върху пешеходни алеи растителност. След тях разчистваха чиновници от дребната на брой администрация, някои от които обаче бяха пристигнали с задачите си фамилии.

" Наша бригада ежедневно поддържа парковата част и централната алея на хълма, само че има и алеи, най-вече в североизточната част, които не са почиствани от години. Поехме ангажимент да разчистим всички пътеки и ще го осъществим ", съобщи шефът на " Градини и паркове ".

Той напомни, че прочистването на непроходимите елементи по хълма стартира още при започване на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов, който със лични старания бе картирал 4 км алеи, подлежащи на разчистване.

" Оттогава насам няколко пъти седмично изпращаме екип, който да прочиства алеите. Респект към десетките доброволци, които отделиха време през почивните си дни и съвсем до прашинка почистиха каменните алеи. С доста положителна сила през вчерашния ден се включиха и младежите от БЧК, които помогнаха да прочистим спешната алея за пожарни коли ", сподели Козарев.

Той напомни, че Младежкият рид е разгласен за естествена забележителност и предпазена територия. Всяка интервенция там би трябвало да се съгласува с способените институции. Само " Градини и паркове " може да отстранява растителност със съответната профилирана техника.

Екип на " Чистота " пък няколко следващи седмици качваше до труднодостъпни места профилирания автомобил с пясъкоструйка, с цел да почиства драсканици.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР