Над 60 бивши и настоящи журналисти от различни медии, включително

...
Над 60 бивши и настоящи журналисти от различни медии, включително
Коментари Харесай

НС зачеркна 30-годишна традиция и изолира медиите. Журналисти отказват да се примирят

Над 60 някогашни и сегашни публицисти от разнообразни медии, в това число Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, бТВ и Нова тв, упорстват да имат свободен достъп до депутатите в Народното събрание. Те внесоха подписка до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева с настояванията си.

" Физическото уединяване на медиите и опцията свободно да се беседва с народните представители и гостите в постройката на Народното събрание – министри и представители на институции, които подлежат на парламентарен надзор, лимитира мощно опцията за достъп до информация, което е главно демократично право на жителите “, показват публицистите.

Писмото е импортирано в деловодството на Народното събрание и е подписано още от кореспонденти, оператори и фотографи от Дневник, OFFNews, Mediapool, ClubZ, Сега, 24 часа, Капитал, " Фокус “, News.bg, Dir.bg, както и от малките екрани и други уеб сайтове.

Всички тези публицисти упорстват да се върне остарелият свободен режим на придвижване, какъвто е бил въведен в първите дни на демократичните промени в България преди 30 години.

Да зачеркнеш една традиция и да не виждаш казуса
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР