Над 5800 бежанци от Украйна са започнали работа на трудов

...
Над 5800 бежанци от Украйна са започнали работа на трудов
Коментари Харесай

Над 5800 украински бежанци работят на трудов договор у нас

Над 5800 бежанци от Украйна са почнали работа на трудов контракт в България. Около 60% от тях са заети в областта на ресторантьорството и хотелиерството, поради сезонния темперамент на тази работа, а останалата част работят в преработвателната индустрия, търговията, административните услуги и други Градовете с най-вече работещи украинци са Бургас, Варна, София, Пловдив, Добрич, Благоевград и Русе, сочат данни, оповестени от Ива Парцалева от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в четвъртък.

От началото на войната в Украйна на 24 февруари т.г. у нас са влезнали 364 хиляди жители на нападнатата от Русия страна. От тях 82 хиляди души, към 23%, са предпочели да останат в страната ни, сподели още Парцалева на конгрес заа повишение информираността на българското общество по тематиката за миграцията.

Тя напомни, че на 31 май завърши първият стадий от филантропичната стратегия, заради което доста от бежанците са предпочели да изоставен България.

" През последните дни обстановката е динамична – доста хора влизат и доста хора напущат България ", означи тя.

Жени са половината пристигнали у нас украински бежанци, децата са към 39%, а останалите 11 % са мъже.

Общо към 30 хиляди са настанени в хотели и бази, останалите 50 хиляди не се знае тъкмо къде са. Общо 84 украински деца са признати в детски градини, а 439 към този момент са записани в учебно заведение, уточни специалистът.

Организатори на форума са Международната организация по миграция, Асоциацията на европейските публицисти в България, Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и " Мулти култи колектив ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР