Над 55 строителни фирми са готови да работят на трисменен

...
Над 55 строителни фирми са готови да работят на трисменен
Коментари Харесай

Над 55 фирми готови да работят нонстоп за водоснабдяването на Перник

Над 55 строителни компании са подготвени да работят на трисменен режим, с цел да се осъществя стремително планът за зареждане с вода на Перник през София. Това сподели новият изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България (КСБ) Валентин Николов пред Mediapool.

Организацията се е обърнала с апел към членовете си да оказват помощ за разрешаването на рецесията. В четвъртък управлението ѝ организира среща с премиера Бойко Борисов. На нея изразихме предпочитание и подготвеност да помогнем за решение на водната рецесия, сподели Николов.

Той изясни, че на " сътрудниците от държавната компания " Монтажи " ще им е мъчно да се оправят " и по тази причина КСБ е предложила помощ.

Бавното нареждане на пъзела

Спасителният проект за обезпечаването на вода за Перник планува пренасочване на част от водосбора на язовир " Белмекен " към бент. " Бели Искър ". От там водата ще минава през водопроводната мрежа на София. При село Мало Бучино ще се построи нова помпена станция, а след нея нови 13.5 км тръбопровод, който ще се върже с ВиК мрежата на Перник към която ще се подават до 300 л/сек вода. Това решение утвърди държавното управление в четвъртък. https://www.mediapool.bg/pernik-zaplashen-ot-hepatit-zaradi-bezvodieto-na-hod-e-sofiya-news302605.html
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР