Над 500 са хотелите в страната, заявили участие за новата

...
Над 500 са хотелите в страната, заявили участие за новата
Коментари Харесай

500 хотела ще настанят бежанци срещу 15 лв. на ден

Над 500 са хотелите в страната, декларирали присъединяване за новата стратегия от 15 лева за украинските бежанци . Част от тях - близо 300, са такива, в които към този момент има настанени украинци. Това разгласи на брифинг във Варна ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

7 000 души ще бъдат преместени в други градове. Процедурата планува с рейсове те да бъдат докарани до жп гарата във Варна и от там да бъдат превозени до местата навътре в страната, до които желаят да стигнат.

От брифинга стана ясно още, че има подготвеност да бъдат проведени изключителни влакови композиции и настрана към постоянните транспорти да бъдат прикачени спомагателни вагони, с цел да се разделят украинските бежанци от постоянно пътуващите.
 Щабът сподели изискванията за украинските бежанци
Щабът сподели изискванията за украинските бежанци

Над 500 души са били евакуирани с рейсове

До преди дни в 150-те хотела във Варненско е имало към 18 000 украински бежанци. По последни данни от през днешния ден излиза наяве, че 3 000 души са напуснали местата за настаняване. 5 000 остават в хотелите, изявили предпочитание да работят по новата стратегия.

В Бургас украинските бежанци са към 10 000. Агенцията по бежанците твърди, че във Варна има 260 000 души. Мариана Тошева сподели, че над 40 000 са украинските бежанци, които са регистрирани в системата, като 3% от дамите са бременни и 7% са инвалиди

До момента в България от Украйна са влезнали 300 000 души . Всички декларирали предпочитание за краткотрайна протекция са регистрирани на 100%, уточни още Тошева.
 Украинските бежанци самоорганизирано напущат България
Украинските бежанци самоорганизирано напущат България

Държавата ще подкрепи най-уязвимите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР