Над 500 фирми от Ямбол настояват държавата да предприеме незабавни

Над 500 фирми от Ямбол настояват държавата да предприеме незабавни ...

Бизнесът иска пътят Ямбол-Сливен незабавно да бъде отворен.Над 500 фирми от Ямбол настояват държавата да предприеме незабавни мерки за вдигане на блокадата на пътя при село Крушаре.

От регионалната структура на Българската стопанска камара предупредиха за поскъпване на стоки и услуги. Протестът срещу мерките за африканската чума и избиването на прасетата продължава вече четиринадесето денонощие на републиканския път Ямбол-Сливен. Още по темата11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямбол12 авг 2019 12:0045Шести ден протест: Курбан по време на чума!7 авг 2019 12:3835Според бизнеса, протестът-блокада на животновъди може да се отрази в цените на всичко. Индустриалците настояват за незабавно освобождване на движението по републиканския път.

Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава четиринадесето денонощие. Имаше и опит за присъединяване на нова група демонстранти.

Организаторите на протеста срещу мерките за африканската чума се разграничиха категорично от новодошлите. Блокадата на пътя към този момент остава, съобщава в репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg