Над 50 000 души са гласували в Турция. Очакванията за

...
Над 50 000 души са гласували в Турция. Очакванията за
Коментари Харесай

Вотът в Турция: Екип на bTV видя как членове на комисии помагат на хората да гласуват


Над 50 000 души са дали своят вот в Турция. Очакванията за възстановяване на върха от 90 000, който беше реализиран през ноември 2021 година, не се оправда, макар че изборните секции бяха 166 на фона на 122 през ноември.

През целия ден изборната интензивност беше по-скоро умерена, а в края на деня се усили. В последна сметка се стига до тези към 50 000 гласа.

Това, което направи усещане във вчерашния ден, може би не е прекомерно ново и в други избори го виждаме в Турция. Това са хората, които не схващат и не знаят български език. Те получаваха, които най-малкото виждаха за кого гласоподава въпросният гласоподавател. В доста от случаите даже натискаха безусловно тъч екрана на машината за гласоподаване.

Член на СИК в Турция оказва помощ на гласоподавател


След като екипът на bTV слага в в секцията в квартал „ Кестел “, скоростта на гласоподаване внезапно понижава. До 17 ч. там са пуснати над 500 гласа. „ Кестел “ е една от 40 секции в Бурса.

Възрастните хора имаха усложнения при гласуването с машини и търсеха помощ от членовете на комисиите. Но помощ беше допустима и без да се намесва в избора на хората.

Най-активни и на тези избори в Турция бяха възрастните хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР