Над 480 годишни декларации подадоха плевенчани в първата седмица от

...
Над 480 годишни декларации подадоха плевенчани в първата седмица от
Коментари Харесай

Над 480 плевенчани подадоха декларации през първата седмица от данъчната кампания

Над 480 годишни заявления подадоха плевенчани в първата седмица от данъчната акция 2023 година 90% от декларациите са подадени за прилагане на данъчни облекчения за деца и за обявление на добити приходи от наем. Традиционно, по-възрастните клиенти, които отдават парцели чартърен, подават декларациите си още в първите дни на акцията.

Декларациите, подадени по електронен път, са 160, което потвърждава засиления интерес към е-услугите на приходната администрация. 150 от тях са подадени с ПИК, а 10 с КЕП. Притежателите на ПИК и електронен автограф могат да се възползват от над 160 онлайн услуги, припомнят офис на Национална агенция за приходите Плевен.

Освен посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, жителите могат да подават данъчни заявления по пощата с противоположна квитанция и на място в офиса. Служители от Национална агенция за приходите Плевен оказват подпомагане при попълването на документите. И на двата входа за клиенти на постройката в офис на Национална агенция за приходите Плевен има всички нужни заявления и приложения.

На интернет страницата на Национална агенция за приходите е налична и декларацията за облагане на приходите на физическите лица с баркод. Тя е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен автограф. След като бъде попълнена, декларацията би трябвало да се разпечата и да се подпише собственоръчно. При разпечатването й се генерира баркод, който съдържа цялата въведена информация и разрешава данните да бъдат заредени в системата на Национална агенция за приходите без човешка интервенция. Подаването на декларациите с баркод става по метода, по който се подават и елементарните заявления - персонално в офис на Национална агенция за приходите или с изпращане по пощата.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите и заплащане на дължимия налог върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април, припомнят от приходната организация.

Лицата, извършващи активност като търговци, еднолични търговци и аграрни стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 30 юни.

Допълнителна информация за декларирането и заплащането на налози и осигурителни вноски може да се получи на уеб страницата на приходната организация: www.nap.bg, на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18700 или 02/9859 6801 на цена, съгласно цените на съответния оператор, или в офисите на приходната организация в цялата страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР