Над 450 ориентировачи от цялата страна ще се състезават тази

...
Над 450 ориентировачи от цялата страна ще се състезават тази
Коментари Харесай

Състезание по ориентиране под патронажа на областния управител на Габрово

Над 450 ориентировачи от цялата страна ще се състезават тази събота и неделя за Купа Габрово.

За първи път Габрово ще е хазаин на национално съревнование по насочване в градска среда. То е част от годишния календар на Българската федерация по спортно насочване, провежда се от КСО„ Узана “ – Габрово под патронажа на Областния шеф на област Габрово, със съдействието на „ Идеал Стандарт – Видима АД “ и с поддръжката на Община Габрово.

Стартовете за Купа Габрово 2022 ще се проведат в централна градска част гр. Габрово /спринтова дистанция/ и регион Градище /средна дистанция/. Заявки за присъединяване са декларирали над 450 участници от близо 40 клуба в страната на възраст от 10 до 70 години. Официалното разкриване на надпреварата ще се състои в 14:00 часа в двора на Национална Априловска гимназия.

Областният шеф Ралица Манолова поддържа напъните на уредниците за развиване на този спорт, който има богата традиция у нас, дава опция на дребни и огромни да го практикуват и се трансформира в едно същинско развлечение. Тя приветства напъните за развиването на спорта в градска среда в поддръжка и поощряване на дейния и природосъобразен метод на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР