Над 400 военнослужещи се включват в помощ за възстановяване на

...
Над 400 военнослужещи се включват в помощ за възстановяване на
Коментари Харесай

Над 400 военнослужещи се включват в помощ на пострадалите райони в Карловско

Над 400 военнослужещи се включват в помощ за възобновяване на обитаемоте места, потърпевши от огромните наводнения в община Карлово със заповед на служебния министър на защитата Димитър Стоянов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. 

В аварийно-възстановителни действия в селата Богдан и Каравелово на следващия ден ще вземат участие 165 военнослужещи от Сухопътните войски, 100 от Командването за логистична поддръжка, както и по 50 индивида от Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Съвместното командване на специфичните интервенции.

За осъществяването на дилемите от Командването за логистична поддръжка ще бъдат обезпечени принадлежности.

И през днешния ден над 120 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушни сили оказват помощ за отстраняването на последствията от бедствието, породени от наводнението, в публичните здания и частни домове, в най-засегнатите обитаеми места на общината, се отбелязва в известието.

В началото на септември проливен дъжд провокира наводняване в няколко карловски села. Специализирани машини и чиновници на редица държавни институции, в това число пожарната, армията, пътната организация, горските стопанства, както и доброволци, се включиха в превъзмогването на последствията от наводнението.

Военнослужещите са на терен от началото на бедствието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР