Над 400 души вече са с обвинение в рамките на

...
Над 400 души вече са с обвинение в рамките на
Коментари Харесай

Акция Бяло: Вече над 400 души са с повдигнато обвинение

Над 400 души към този момент са с обвиняване в границите на акцията за опиати, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Данните са във връзка почналата акция против наркоразпространението.

Милева уточни, че разпространяването на опиати към учебните заведения е камшик на българското съвремие. Свидетели сме по какъв начин деца тровят деца, сподели тя. 

Отровата, която се създава във все по-модерни нарколаборатории би трябвало да спре тук и в този момент, сподели Милева и уточни, че прокуратурата се приготвя за тази акция повече от месец, а резултатите са надминали упованията.

Разбити са над 10 лаборатории в разнообразни градове в страната. В една от тях в региона на Пловдив е имало съществено климатично съоръжение. В дома на различен арестуван са открити над 30 000 евро.

Акцията няма краен период, тя продължава, уточни Милева.

Проверени са към 300 адреса и към този момент са формирани 254 дознания. При акцията са конфискувани 10 000 дози опиат, като 100 от тях са открити единствено в един автомобил. Намерени са над 2700 стръка марихуана. Задържан е 17-годишен, продавал по 50 лв. едно хапче. Има и други малолетни измежду арестуваните.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заключи, че са тествани 1500 региона към учебни заведения и още над 1600 заведения и наркосборища. Установихме крадени движимости и нелегално оръжие, сподели Тодоров.

Директорът на националната полиция Атанас Илков сподели, че все по-често водачи сядат зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати. А това води до тежки произшествия. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще останат непримирими към тези закононарушения.

Министерство на вътрешните работи има данни, че част от арестуваните са членове на незаконни групи.

Мащабната акция в страната стартира в сряда и е по предписание на основния прокурор. Същия ден Иван Гешев съобщи, че се следи тревожна наклонност за продажба на опиати към учебните заведения, а и от ден на ден водачи сядат зад кормилото след приложимост на неразрешени субстанции. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че над три хиляди чиновници на полицията, жандармерията и " Гранична полиция " вземат участие в интервенцията, а през вчерашния ден основният секретар на ведомството Петър Тодоров разгласи, че над 250 души са арестувани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР