Над 350 български фирми са одобрени по европейския Фонд за

...
Над 350 български фирми са одобрени по европейския Фонд за
Коментари Харесай

350 български фирми получават финансиране за защита на интелектуална собственост

Над 350 български компании са утвърдени по европейския Фонд за дребни и междинни предприятия, който финансира ограничения за отбрана и запазване на интелектуалната благосъстоятелност.

Близо половината от тях са стартъпи, което демонстрира, че от ден на ден започващи компании създават свои новаторски решения, които е належащо да бъдат предпазени. Това заяви заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова по време на семинар, отдаден на Световния ден на интелектуалната благосъстоятелност, оповестиха от ведомството. 

Световният ден на интелектуалната благосъстоятелност тази година минава под мотото „ Жените и интелектуалната благосъстоятелност: ускорение на нововъведенията и творчеството “. По този мотив заместник-министър Ирина Щонова акцентира, че дамите са движещата мощ на от ден на ден основни процеси и потвърждават своите познания и подготвеност в разнообразни сфери на публичния живот. „ Все по-често в Златната книга на изобретателите Патентно ведомство записват женски имена за своите особени заслуги “, уточни заместник-министър Щонова. Икономическият заместник-министър акцентира, че отбраната и обектите на интелектуалната благосъстоятелност имат основно влияние върху конкурентоспособността и цялостното развиване на компаниите на макроикономическо ниво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР