Над 350 български фирми са одобрени по европейския Фонд за

...
Над 350 български фирми са одобрени по европейския Фонд за
Коментари Харесай

Над 350 родни фирми ще бъдат подпомогнати с евросредства

Над 350 български компании са утвърдени по европейския Фонд за дребни и междинни предприятия, който финансира ограничения за отбрана и запазване на интелектуалната благосъстоятелност. Близо половината от тях са стартъпи, което демонстрира, че от ден на ден започващи компании създават свои новаторски решения, които е належащо да бъдат предпазени. Това заяви заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова по време на семинар, отдаден на Световния ден на интелектуалната благосъстоятелност (26 април).

Събитието се провежда от Патентно ведомство, взаимно със Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС).

Световният ден на интелектуалната благосъстоятелност тази година минава под мотото „ Жените и интелектуалната благосъстоятелност: ускорение на нововъведенията и творчеството “. По този мотив заместник-министър Ирина Щонова акцентира, че дамите са движещата мощ на от ден на ден основни процеси и потвърждават своите познания и подготвеност в разнообразни сфери на публичния живот.

„ Все по-често в Златната книга на изобретателите Патентно ведомство записват женски имена за своите особени заслуги “, уточни заместник-министър Щонова.

Икономическият заместник-министър акцентира, че отбраната и обектите на интелектуалната благосъстоятелност имат основно влияние върху конкурентоспособността и цялостното развиване на компаниите на макроикономическо ниво.

Вярвам, че вследствие на усилената работа на Патентно ведомство и тяхната самодейна роля както на национално, по този начин и на европейско равнище, от ден на ден ще се покачва осведомеността за отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и изгодите от нея за българските предприятия, разяснява още тя.

Участие в днешния конгрес взеха ръководителят на апелативните сформира на Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност Жоао Неграо, ръководителят на Патентно ведомство на Република България проф. Владя Борисова, заместник-министърът на земеделието Георги Събев и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР