Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през тази година

...
Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през тази година
Коментари Харесай

Регионалното министерство обеща превантивен ремонт на 580 км пътища през 2018 г.


Над 310 млн. лева ще бъдат вложени през тази година за превантивни поправки на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това даде обещание заместник-министърът на районното развиване Малина Крумова на конгрес на браншова камара " Пътища ".

Важно е този запас да бъде употребен по ефикасен метод и чакам практическата полемика да подкрепи вярното осъществяване на тези цели, добави тя.

Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " от през днешния ден се приключва работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

Пътноподдържащите компании, обаче, остават в подготвеност да реагират при нужда до привършване на зимния сезон.

В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, съобщи Малина Крумова. Не е посочено какъв брой са спестените пари.

Регионалното министерство планува увеличение на гаранционните периоди, като вероятен тласък за отговорно отношение към осъществяването на обектите. По този метод лимитираният обществен запас, с който разполагаме, ще бъде влаган оптимално дейно, сподели Крумова.

Тя прикани за отговорност при осъществяването на пътни планове и приветства самодейността на браншовата камара, като опция разговорът сред бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде усъвършенстван.

Форумът " Превантивно поддържане – планиране и технологии " е първият от поредност механически семинари, които браншовата организация ще организира през годината. Той е ориентиран към продан на положителни практики и повишение качеството на дейностите на компаниите от пътния отрасъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР