Над 3000 благоевградчани са подкрепили до момента искането за референдум

...
Над 3000 благоевградчани са подкрепили до момента искането за референдум
Коментари Харесай

Над 3000 подписа с искане за референдум в Благоевград за 17,5 млн. заем

Над 3000 благоевградчани са подкрепили досега настояването за референдум за това дали общината да вземе капиталов заем от 17,5 милиона лв. за създаване на съвременен спа център с аквапарк и благоустрояване на крайградския парк " Бачиново ".

На централния площад пред общината се организира и митинг.

Десетки поданици на Благоевград и част от общинските съветници се включиха в митинга, който беше предизвикан от последното решение на локалните законодатели, дали зелена светлина   на проекта  и  тегленето на капиталовия заем.

Темата за нов аквапарк и спа център поляризира публичните настройки най-много заради  размера на заема и метода, по който се организира публичното разискване.

Част от благоевградчани считат:

" Трябва отнякъде да се започва, да се трансформират нещата. Имаме естествени дадености, които към момента не ги използваме ".

Хората са обезпокоени от това, че се взима прекомерно огромен заем.

" Да не се опасяват от заеми "

Противниците стартираха подписка с искане за референдум.

" Подписката за референдум стартира преди 10 дни, към този момент има събрани към 3000 подписа, продължаваме до 16 октомври и призоваваме хората най-сетне да стартират да си показват мнението, даже да е срещу, с цел да се чуе гласът на жителите. "

През месец май общинските съветници отхвърлиха импортирания от кмета Илко Стоянов план с аргумента, че има по-важни цели за града.

Преди десетина дни предлагането влезе още веднъж като изключителна точка на сесията и беше гласувано, само че върнато от регионалния шеф поради законови нарушавания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР