Над 300 влиятелни жени в Холивуд – актриси, режисьори, продуценти

...
Над 300 влиятелни жени в Холивуд – актриси, режисьори, продуценти
Коментари Харесай

"Времето изтече": Стотици влиятелни жени в Холивуд започват борба със сексуалното насилие

Над 300 авторитетни дами в Холивуд – актриси, режисьори, продуценти и други – поведоха самодейност за битка със половото принуждение на работното място, която да помогне на най-уязвимите дами да се защитят.

Доброволческата организация Time`s Up ( " Времето изтече " ) разгласи основаването на фонд в размер на 13 млн. $, който да помогне на работнички без задоволително средства и благоприятни условия да потърсят правата си в съда.

Друга самодейност е основаването на законодателство, което да санкционира компании, толериращи нескончаем тормоз и налагащи на чиновниците клаузи, които им не разрешават да разкриват подобен.

Трета – битка за увеличение на броя на дамите на управителни позиции в студиата и организациите в Холивуд. Структурата на организацията е хлабава, всички участнички са доброволки и всяко от подразделенията ѝ работи по една от трите съществени цели.

" Към всяка селскостопанска работничка, отбивала нежелани полови настъпления от шефа си; към всяка икономка, бягала от нападателен гост; всяка санитарка, оставала сама посреднощ с граблив надзирател; всяка сервитьорка, която е била опипвана от клиент и от която се е очаквало да одобри това с усмивка; всяка работничка, принудена да прави полови услуги в подмяна на повече смени; всяка чистачка или гледачка, докосвана принудително от собствен клиент; всяка имигрантка, принудена да мълчи, с цел да не я издадат на властите; дамите във всяка сфера, които понасят унижения и обиди, с цел да свързват двата края: с вас сме. Подкрепяме ви ", пишат те в отворено писмо, оповестено във в. " Ню Йорк таймс " и испаноезичния в. La Opinion.

Писмото идва, откакто през ноември 700 000 членки на Националния алианс на работничките в селското стопанство разгласи, че поддържа битката на холивудските актриси.

" Прекалено постоянно тормозът продължава, тъй като причинителите и работодателите не понасят никакви последици. Оцелелите, изключително работещите в нископлатени сфери, нямат запаси да отвърнат ", изясняват активистките за какво основават фонда за правна помощ.

На уеб страницата на самодейността са оповестени връзки към организации, които могат да оказват помощ на жертви на принуждение, и просветителни запаси: " Как да разпознаем насилието " и " Какво да се прави ".

Фотогалерия: И на мен ми се случи >

Един от другите апели на " Времето изтече " е дамите, които ще посетят церемонията за премиите " Златен глобус ", да носят черно и да приказват за казуса по време на събитието.

" Време е за взаимност, не за мода ", разяснява по този мотив актрисата Ева Лонгория. Тя споделя, че болшинството от дамите, с които организацията се е свързала, са удостоверили присъединяване.

" Трудно е да приказваме за друго, в случай че не сме си почистили личния дом ", отбелязва продуцентът Шонда Раймс, която стои зад сериала " Анатомията на Грей ". " Ако тези дами не могат да се преборят за други дами, които нямат тази мощ и привилегии, тогава кой? "

Сред участничките в самодейността са Кейт Бланшет, Ема Стоун, Ема Уотсън, Гуинет Полтроу, Дженифър Лоурънс, Кийра Найтли, Марго Роби, Мерил Стрийп, Натали Портман, Никол Кидман, Нина Добрев, Пенелопе Круз, Салма Хайек, Скарлет Йохансон и Ума Търман.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (718)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР