Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са

...
Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са
Коментари Харесай

Над 120 коли са ударени от паднали дървета в Бургас frognews.bg

Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са постъпили в община Бургас. 1000 декара лозови масиви са опустошени. Без ток към момента са част от комплекс " Меден рудник " и поморийските села Лъка и Каменар. Няма тежко потърпевши и бедстващи хора. Остава в действие и частичното бедствено състояние в община Поморие.

 

В Бургас бурята нанесе доста вреди по здания. Липсват облекла от терасите, изтръгнати са комарници, има паднали комини, а на саниран блок в комплекс " Славейков " ураганният вятър е отнесъл част от изолацията, прецизира БНР.

 

Всички дежурни екипи на Регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията работят по отстраняването на паднали дървета, сподели комисар Николай Николаев:

 

" В момента на територията на община Бургас има седем екипа, които обслужват катастрофи, свързани с паднали дървета върху коли. Имаме подобен екип и в Поморие ".

 

Работи се по възобновяване на електрозахранването в бургаския комплекс " Меден Рудник " и селата Лъка и Каменар, съобщи представителят на електроразпределителното сдружение Петър Костадинов:

 

" Хубавото е, че  град Поморие през вчерашния ден към 2.00 часа сутринта сътрудниците съумяха да го захранят. Работили сме до късните часове. За Лъка и Каменар, сега очаквам информация да ни кажат какво е ситуацията там. В Сарафово успяхме да възстановим зареждане. Имаме една част от " Меден рудник ", по която през днешния ден ще работим. Проблемът е вътрешна мрежа в самия квартал, по този начин, че елементарно ще го оправим днеска ".

 

За обстановката в Поморие заместник-кметът Кунчо Гайдов съобщи: " Все още е затруднено придвижването по основните пътища и методите към Поморие. Има нападали още доста клони, листа и елементи от дървета. В момента се работи на територията най-много на град Поморие. Там са най-многото вреди по инфраструктурата. Има също нападали дървета, изпотрошени коли, огради, улици, канали задръстени ".

 

Над 1000 декара лозови масиви са унищожени край Поморие. Обобщава регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова. Ситуацията е доста тежка, акцентира тя:

" Успоредно с това там, където гроздето не е обрано, също е изумено, което съгласно хората за милион и половина са вредите към този миг ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР