Над 30 млн. заразени с коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19,

...
Над 30 млн. заразени с коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19,
Коментари Харесай

Над 30 млн. заразени с коронавирус по света, почти 1 млн. починали

Над 30 млн. инфектирани с ковид SARS-CoV-2, причиняващ заболяването COVID-19, са регистрирани от началото на пандемията тази зима. Това сочат данните на университета " Джонс Хопкинс ".

Числата към момента са надалеч от вълните на испанския грип, за които се счита, че са засегнали стотици милиони и са предизвикали гибелта на до 50 млн. души. Четирите талази обаче траят над две години, а и днешният глобализиран свят единствено улеснява разпространяването на COVID-19 и пандемията съгласно специалисти може да продължи до 2022 година Заради взаимосвързаността през днешния ден последствията от траялите седмици или месеци карантини за стопанските системи и обществата се оказаха и по-сериозни, в сравнение с преди век.

Само преди половин година инфектираните бяха общо 100 хиляди души, от които над 80% в Китай, а отвън него не всички бяха чували за вируса. Оттогава случаите в азиатския колос са регистрирани едвам малко над 5 хиляди случая.

Официалният брой по света към този момент надвишава пет пъти този на тежките случаи на грип, регистрирани по света тази година, съгласно данни на Световната здравна организация. Отричащите ковид упорстваха при започване на пандемията, че се обръща прекомерно огромно внимание на COVID-19, до момента в който всяка година милиони се разболяват от грип по света.

Индия е най-голямото огнище на ковид, въпреки Северна и Южна Америка дружно да образуват съвсем половината от доказаните случаи.

Официално случаи са регистрирани в 188 страни, по смъртност не престават да водят Съединени американски щати, Бразилия и Индия, следвани от Мексико и (далеч зад тях) Англия, Италия, Франция, Перу, Испания и Иран.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР