Над 30 групи от цялата страна и съседна Македония участват

...
Над 30 групи от цялата страна и съседна Македония участват
Коментари Харесай

Над 3000 кукери дефилират цял ден в Симитли


Над 30 групи от цялата страна и прилежаща Македония вземат участие в юбилейното петнадесетото издание на обичайния фестивал на кукерските и маскарадни игри: "Симитлия-древната земя на кукерите", съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Над 3 000 кукери се чака да дефилират на градския стадион в Симитли, началото в 10 ч. сложиха гостите от прилежаща Македония.

Втори се показа кукерска група „ Веселяците ” от град Петрич. Последва ги кукерската група от с. Сушица, община Карлово със своите цветни и островръхи маски. Кукерските им костюми се назовават „ Белогащи ” и „ Баджаци ”.

Всички групи от Симитли, от съставните села, региона, цялата страна и Македония показват обичайния за своя регион обреди и традиции.

Кукерите от с. Коларово, община Петрич носеха високите си страховити маски, с цел да изгонят злото. Групата от с. Климент обичайно показват идването на пролетта, носейки обичайните и богато украсени с цветя маски.
 Хиляди фенове от цялата Благоевградска област прииждат към Симитли, с цел да се насладят на кукерите Хиляди фенове от цялата Благоевградска област прииждат към Симитли, с цел да се насладят на кукерите / БГНЕС
Дефилето продължава през целия ден, по стратегия награждаването е планувано за към 17 часа.

Хиляди фенове от цялата Благоевградска област прииждат към Симитли, с цел да се насладят на кукерите, в региона на пътен възел „ Симитли-Банско ” е основана специфична организация на придвижването. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР