Над 30 фирми, регистрирани на един адрес без съгласието на

...
Над 30 фирми, регистрирани на един адрес без съгласието на
Коментари Харесай

Абсурден случай: Над 30 фирми с регистрация на един адрес без знание на собственика


Над 30 компании, регистрирани на един адрес без единодушието на притежателя на парцела. За подобен случай алармираха фенове на bTV. Някои от сдруженията са със отговорности към страната за милиони левове.

Мария Костова от Петрич по персонална карта е записана на един адрес от над 20 години - улица „ Места” №3.
Снимка: btvnovinite.bg

„ На този адрес се водят над 38 компании... И непрекъснато се записват нови и нови компании, една част от тях са длъжници към страната и по тази причина се постанова да обясняваме, че на този адрес не съществуват такива компании. Когато искахме да си закупим уреди на погашение ни беше декларирано, че няма да ни дават климатици за новата къща, тъй като на този адрес се водили много нелоялни платци. Не можем да изтеглим заем “, споделя Мария.
Снимка: btvnovinite.bg

Полицаи също са идвали тук да търсят компании длъжници, споделя Петранка, родственик на Мария, която живее в къщата: „ Идва и един с кола, с топове плат: „ Г-жо тука ли е „ Места “ 3? “, крещя - да. „ Да ви разтоваря платове “, крещя: „ Тук няма компания “.
Снимка: btvnovinite.bg

Според комерсиалния указател доста от компаниите със седалище тук са с гръцки или македонски притежатели. Има обаче и действителни магазини, които даже популяризират върху билбордове „ Места “ 3 като собствен адрес.

Причината е, че на 700 метра има парцел, вписан със същия адрес - остаряла консервна фабрика, чиято земя години наред се дава чартърен за бизнес. Собственикът й Стоян Михалчев твърди, че и той не знае по какъв начин множеството компании са регистрирани там и демонстрира документ за благосъстоятелност със същия адрес.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Петрич, улица „ Места “ 3, ето го. Без наше познание има компании, които са регистрирани, дори по-голямата част, някой злоупотребява с нашия адрес “, споделя Михалчев.

След питане на bTV от община Петрич обаче потвърдиха, че същинският адрес " Места “ 3 е на къщата на Мария. И признаха, че тогавашна неточност в документите за другия парцел станала причина за многото фирмени регистрации там. Сега вторият парцел към този момент бил под различен номер.

„ Потърпевшите лица следва да се извърнат към Агенция по вписванията, Търговски указател. Общината ще реагира според пълномощията и компетентността си “, оповестяват от кметството в Петрич.
Снимка: btvnovinite.bg

Според адвокати комерсиалният закон разрешава всеки да записва компанията си, където изиска, без инспекция за единодушие на титуляри на адреса. Така в околните 20 години стотици компании фантоми са криели активност и налози.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР