Над 27 хиляди лева са събраните до момента средства в

...
Над 27 хиляди лева са събраните до момента средства в
Коментари Харесай

Събраха над 27 000 лв. за спасяване на конната база "Ахил" край София

Над 27 хиляди лв. са събраните досега средства в акцията за избавяне на конната база " Ахил " край София, където се организира терапия за деца с разнообразни увреждания. Самата база ще отвори порти след Великден, редом с това ще продължи набирането на дарения, описа за „ Хоризонт “ основателят ѝ Ваня Тодорова.

Днес и на следващия ден в парка на НДК се организира благотворителен базар в поддръжка на идеята.

Великденска декорация, покривки, картички, плетива и доста други неща за дома са изработили създатели от цялата страна, с цел да оказват помощ за събирането на средства, с които да се купи терена на конната база " Ахил ". На щандовете през днешния ден и на следващия ден са и ръчно направените сапуни на Людмила и Жени.

" Повечето от тях са като цветя, под формата на ириси и орхидеи, имаме и рози доста. Те са знак, че дечицата, които вървят на тази база, са нашите цветя. "

" Моите сапунчета, които са с форма на коне, доста красиви, с доста свежи цветове, комбинации и доста приятни аромати. "

Кампанията за набиране на средства върви добре, изясни нейният основател Ваня Тодорова. И напомни, че има DMSза идеята, ориентиран към всички искащи да оказват помощ.

" Очакваме поддръжка от някои от по-големите компании, които са дали обещание да се включат, по този начин, че се надяваме да вървим все по-напред и по-успешно. "

По думите на Ваня Тодорова притежателите на терена, на който се намира конната база, демонстрират схващане за обществената значителност на тази активност и ще бъде уговорено удължение на периода за покупката му, тъй че да бъде непокътната базата.

Общата сума, която е нужна, е от 80 хиляди лв..

 Снимка: Анна Йончева

По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: Младите с име
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР