Над 250 артисти от Грузия, Мексико, Сърбия, Румъния и България

...
Над 250 артисти от Грузия, Мексико, Сърбия, Румъния и България
Коментари Харесай

Над 250 артисти участват в Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“

Над 250 актьори от Грузия, Мексико, Сърбия, Румъния и България ще вземат участие в 31-то издание на Международния фолклорен фестивал „ Варненско лято “, който ще се организира в интервала от 1-ви до 3-ти август.

Организатор на събитието е дирекция „ Култура и духовно развиване “ към Община Варна. МФФ „ Варненско лято “ е член на Асоциацията на фолклорните фестивали, формален сътрудник на ЮНЕСКО. 

Събитието ще стартира с обичайното колоритно шествие на участниците от площад „ Независимост “ до входа на Морската градина, което ще се организира на 1 август от 19 ч. Красотата на танцовото изкуство ще бъде показана пред варненци и гостите на града в три следващи вечери на сцената на Летния спектакъл, с начало 21 ч. Българското присъединяване ще бъде предпазено от фолклорен отбор,,Варна “ при НЧ „ Христо Ботев “, ансамбъла при НУИ,,Добри Христов “, от ансамбъла за национални песни и танци „ Одесос “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Варна,ТА „ Българин “ и танцов отбор „ Средец “ – София. Съпътстващи концерти ще има на сцена „ Раковина “ в Морската градина. Всички прояви са с вход свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР