Над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна

...
Над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна
Коментари Харесай

Над 220 снегорина излязоха по пътищата на Бълтария

Над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна мрежа, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Те са съсредоточени към момента на прохода " Петрохан ", както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник, където снеговалежите са значителни.

" Жълт код е разгласен за цялата страна. Ние сме с настройката на всички места снеговалежът да е извънредно натоварен ", съобщи пред bTV инж. Даниел Иваничков от организацията. Той добави, че все още всички автомагистрали и първокласни пътища са проходими. Затворен за тежкотоварни камиони над 12 тона е само Троянският проход.

Прогнозата е до вечерта в цялата страна дъждът да премине в сняг. Обилни снеговалежи се чака в планинските региони, вероятни са виелици, навявания и формиране на преспи. При нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на условията.

От " Пътна инфраструктура "  призоваха шофьорите да потеглят на път с коли, които са готови за зимни условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, включитерно изпреварване на снегопочистващата техника.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР