Над 200 танцьори от цялата страна се събраха на второто

...
Над 200 танцьори от цялата страна се събраха на второто
Коментари Харесай

Мегашествие с 200 танцьори обиколи Главната СНИМКИ

Над 200 танцьори от цялата страна се събраха на второто фолклорно шествие, проведено от Национален танцов клуб " Чанове ". " Имаме  хора от Бургас, Варна, Русе, Стара Загора и къде ли още не. Сега те са на Главната, с цел да танцуват български хора ", сподели уредникът Борислав Герговски.

" Тук сме се събрали хора от всевъзможни специалности, които обичат националните танци. Имаме лекари, банкери, служащи, магазинери ", изясни Атанас, който по занимание е мелничар. Целта на тазгодишния фолкорен събор пред Военния клуб бе да се съберат пари за нов ехограф в Неонанотологичното поделение на Окръжна билница. Парите се събираха в специфични каси до стълбите на клуба.

Всички участници в шествието бяха облекли жълти тениски и бяха препасани с черни колани. Точно в 11 часа знаменосецът на " Чанове " развя байряка и поведе танцьорите от Джумаята. 200 души се хванаха за ръце и започнаха да играя право хоро. Обиколиха два пъти Римския стадион за наслада на непознатите туристи.

Шествието продължи надолу по Главната. На всяко основно място, като стълбите на Каменица и площад " Стефан Стамболов ", то спираше и правеше обиколка.

Нещо като кулминационна точка настъпи пред часовника на Пощата. Там акордеонистът, тъпанджията и гайдарят се спогледаха тайнстнвено и подхванаха " Бяла роза ". Парчето потегли много мъчно в този аранжимент. Мнозина даже не го познаха първоначално.

Истинското фолклорно шоу стартира пред стълбите на Военния клуб. Стотици пловдивчани наобиколиха и приветстваха танцьорите. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР