Над 20 тона отпадъци извадиха от градската част на емблематичния

...
Над 20 тона отпадъци извадиха от градската част на емблематичния
Коментари Харесай

Извадиха над 20 тона боклуци от канала Паша арк

Над 20 тона боклуци извадиха от градската част на емблематичния за Пазарджик канал Паша арк служащи на " Напоителни системи ". Това е резултатът от обичайното пролетно разчистване на оборудването, като в отстраняването на големите количества отпадък се включиха багери и камиони на общината.

Всяка пролет от държавното дружество провеждат почистването на канала, картинно прекосяващ града ни и считан за една от неговите неповторими атракции, само че в същото време превръщан в мочурище с купищата боклуци. Въпреки многото апели да се пази чист, тъй като е безусловно под прозорците на някои от домовете по течението му, и този път положението му бе потресаващо - на прага на поливния сезон се оказа заринат с хорските отпадъци, хвърляни кой знае за какво в коритото вместо в предостатъчното съдове в близките квартали.



" Каналът към този момент е измит, товарим последните количества боклуци и благодарение на Община Пазарджик те ще бъдат извозени до Регионалното хранилище " - заяви през вчерашния ден на финала на акцията шефката на пазарджишкия клон " Тополница " към " Напоителни системи " Сашка Целева, като особено благодари на локалната администрация за съдействието. Но не скри разочарованието си от обстоятелството, че след толкоз апели и тази година пазарджиклии хем се оплакват какъв брой е замърсен Паша арк, хем явно не престават сами да способстват за това.



Поправянето на грешките им е лишило няколко дни работа. Първо са събрани боклуците край канала и са извозени, след което на място са изпратени багери, с цел да изгребат всичко ненужно от коритото и да го приготвят за започващия всеки миг поливен сезон. Вече постъпват и първите заявки за вода от аграрни производители, а когато се посочи от коя дата им би трябвало водата, тя може да бъде обезпечена. Очаква се да има задоволителни количества - язовир " Тополница " е на контролния си размер от 125 милиона кубика. Почти всички напоителни уреди отвън града също са почистени, тъй като навикът те да се трансформират в сметища очевидно не е единствено запазена марка на пазарджиклии. Извършени са и неотложни поправки на сериозни сектори и пропуквания след зимните студове.



Сашка Целева добавя, че всяка пролет предприятието заплаща в действителност солидни суми за тези действия. Това са на вятъра хвърлени пари, които другояче биха могли да се влагат свястно в други, по-важни неща, добавя шефката. Например - в укрепване и настоящи поправки, от които строената през социализма и много амортизирана тук-там мрежа има потребност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР