Над 1700 сгради са били разрушени от силното земетресение с

...
Над 1700 сгради са били разрушени от силното земетресение с
Коментари Харесай

Потресаващи кадри: Сгради се сриват като къщи от карти ВИДЕО

Над 1700 здания са били разрушени от мощното земетресение с магнитуд 7,4 (според други данни 7,8) по Рихтер в Турция тази заран, като в някои градове не престават са се срутват нови постройки.

Появиха се записи, на които се вижда по какъв начин видимо оживяла при труса постройка се срутва като картонена.
-->
Най-малко 912 са починалите единствено в Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ранени са 5385, а точното количество на жертвите не може да се предвижда, съобщи президентът.

Така общият брой на починалите по последни данни в Турция и Сирия надвиши 1250.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства, локалните избавителни екипи не престават да търсят оживели под руините и да вадят живи и мъртви.

Сирийското министерство на опазването на здравето, представено от Франс прес, удостовери гибелта на минимум 239 индивида в регионите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там доближи 648.

В следените от бунтовници региони в северните провинции Идлиб и Алепо към този момент е доказана гибелта на 147 души, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Земетресението от 7,4 по Рихтер в Пазарджик, провинция Кахраманмарас, на дълбочина седем километра стана в 04:17 ч. локално време, заяви турската работа за изключителни обстановки. Според Евро-средиземноморския сеизмологичен център и Геологическата работа на Съединени американски щати магнитудът на труса е бил 7,8.

По-късно са регистрирани още 66 вторични труса.
 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР