Над 160 социалисти излязоха с позиция срещу ръководството на БСП.

Над 160 социалисти излязоха с позиция срещу ръководството на БСП. ...

Социалисти към Нинова: Корабът потъва


Над 160 социалисти излязоха с позиция срещу ръководството на БСП. Недоволството им е свързано с реденето на служебното правителство, а поводът е изказване на депутата от гражданската квота на партията Велизар Енчев по адрес на Деница Златева, която е член на Националния съвет на социалистите.

В събота пред БНТ Енчев изрази учудването си от евентуалния министерски пост на Деница Златева в служебното правителство. "Силно ще бъда изненадан ако президентът Румен Радев покани г-жа Деница Златева, която е приела да бъде управляващ директор на едно от най-големите енергийни дружества в България, което означава, че влиза в кохортата на партия ГЕРБ", каза тогава той. Освен това Енчев разкритикува и държавния глава за това, че не наложи вето на промените в Изборния кодекс.

"Броени дни преди предсрочните парламентарни избори, ръководството на БСП продължава да поощрява, чрез лансирането на подобни тези, вътрешните раздори, както и линията на атака спрямо президента", пишат недоволните социалисти в позицията си, която е адресирана до членовете и симпатизантите на БСП, до Изпълнителното бюро (в оставка), както и до председателя на групата на социалистите и демократите в европарламента Ираче Гарсия Перес и до лидера на ПЕС-жени Зита Гурмай.

Когато БСП върна последния мандат за съставяне на правителство, Радев обяви, че иска да покани "авторитетни експерти от левицата, част от които изпълниха успешно мисията си в предишното назначено служебно правителство". Именно Златева беше част от първото служебно правителство.

Корнелия Нинова обаче ясно показа, че е против хора от БСП да стават министри с обяснението, че няма решение на Националният съвет на партията.

Източник: mediapool.bg