Над 160 социалисти излязоха с позиция срещу ръководството на БСП.

...
Над 160 социалисти излязоха с позиция срещу ръководството на БСП.
Коментари Харесай

Социалисти към Нинова: Корабът потъва

Над 160 социалисти излязоха с позиция против управлението на Българска социалистическа партия. Недоволството им е обвързвано с реденето на служебното държавно управление, а мотивът е изявление на депутата от гражданската квота на партията Велизар Енчев по адрес на Деница Златева, която е член на Националния съвет на социалистите.

В събота пред Българска национална телевизия Енчев изрази учудването си от възможния министерски пост на Деница Златева в служебното държавно управление. " Силно ще бъда сюрпризиран в случай че президентът Румен Радев предложения госпожа Деница Златева, която е приела да бъде ръководещ шеф на едно от най-големите енергийни сдружения в България, което значи, че влиза в кохортата на партия ГЕРБ ", сподели тогава той. Освен това Енчев разкритикува и президента за това, че не наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс.

" Броени дни преди предварителните парламентарни избори, управлението на Българска социалистическа партия продължава да насърчава, посредством лансирането на сходни тези, вътрешните раздори, както и линията на офанзива по отношение на президента ", пишат недоволните социалисти в позицията си, която е адресирана до членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, до Изпълнителното бюро (в оставка), както и до ръководителя на групата на социалистите и демократите в европарламента Ираче Гарсия Перес и до водача на ПЕС-жени Зита Гурмай.

Когато Българска социалистическа партия върна последния мандат за сформиране на държавно управление, Радев разгласи, че желае да предложения " авторитетни специалисти от левицата, част от които извършиха сполучливо задачата си в предходното назначено служебно държавно управление ". Именно Златева беше част от първото служебно държавно управление.

Корнелия Нинова обаче ясно сподели, че е срещу хора от Българска социалистическа партия да стават министри с обяснението, че няма решение на Националният съвет на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР