Над 156 милиона бразилци избират днес президент, губернатори, членове на

...
Над 156 милиона бразилци избират днес президент, губернатори, членове на
Коментари Харесай

И бразилците на избори – избират президент, депутати и губернатори

Над 156 милиона бразилци избират през днешния ден президент, губернатори, членове на долната парламентарна камара и част от състава на Сената. Най-интересна е борбата за президентския пост.

Двамата любимци са някогашният президент на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва и актуалният държавен глава Жаир Болсонаро.

Последните социологически изследвания дават преднина на Лула да Силва, който въпреки да лежа в пандиза след присъда за корупция, дава обещание да върне Бразилия към нормалност.

Според Болсонаро допитванията лъжат и той ще бъде избран отново на поста.

Настоящият държавен глава постоянно е сравняван с някогашния американски президент Доналд Тръмп поради възгледите си и грубия език. А рецензиите му към изборната система породиха клюки, че при положение на загуба Болсонаро ще откаже да признае резултатите от изборите и да напусне поста, както стори американският му сътрудник преди две години.

Ако след днешния избор нито един претендент не получи 50 % от гласовете, ще бъде проведен втори тур на 30 октомври.

Въпреки че през последните години Бразилия е посочена за една от водещите стопански системи в света, южноамериканската страна е раздирана от съществени обществени проблеми и извънредно висока престъпност.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР