Над 1530 прокурори избират днес нов представител в Прокурорската колегия

...
Над 1530 прокурори избират днес нов представител в Прокурорската колегия
Коментари Харесай

Прокурори избират свой за ВСС, протест пред Съдебната палата |

Над 1530 прокурори избират през днешния ден нов представител в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Гласуването ще е с бюлетина в Съдебната палата или отдалечено. 

Единственият претендент е Евгени Иванов, изборната секция е една. 1312 от държавните обвинители ще гласоподават отдалечено, останалите ще пускат бюлетина от 8 до 18 часа. Сред избралите онлайн разновидността са основният прокурор Иван Гешев и екипа му.  

Изборът се счита за постоянен, в случай че са дали своят вот повече от половината от имащите право на глас, а с цел да бъде определен Иванов би трябвало да получи поддръжката на повече от половината от фактически гласувалите. 

МлаДа България, Национален юношески клуб към ДСБ и Да, България провеждат митинг по време на избора пред Съдебната палата. 

" Кандидатът е един - Евгени Иванов, ръководител на асоциацията на прокурорите и обвинител във Военно-апелативна прокуратура. Състезание с един кон. Също както фарса с Гешев ", пишат уредниците на " Не на мафията в прокуратурата " във фейсбук. Според тях " изборът му за член на Висш съдебен съвет подсигурява бетонирането на модела, който докара до цялостен разпад на правосъдната система и върховенството на закона ". 

Каним Вас, жителите, да се присъедините към митинга против мафията, превзела правосъдната система. Нека спрем това безумство!, пишат още от Демократична България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР