Над 1500 състезатели ще участват в петия международен турнир по

...
Над 1500 състезатели ще участват в петия международен турнир по
Коментари Харесай

Над 1500 състезатели събира международният турнир по таекуондо Sofia Open

Над 1500 състезатели ще вземат участие в петия интернационален шампионат по таекуондо " Sofia Open ", който събира международния хайлайф на 3 и 4 март в зала " Асикс Арена ". Надпреварата се провежда от таекуондо клуб " Рамус " и Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

Турнирът е с сан G1 и носи точки за международната класация, която дефинира участниците на олимпийските игри в Токио 2020.

Билетите са с цени от 5 и от 10 лв..

Официалното разкриване е в събота от 13.30 часа, а конкуренцията в събота стартира в 9.00 часа. Финалите и в двата дни са от 17.00 часа.

Ще има участници от 46 страни от 6 континента. В София ще дойде олимпийският първенец в категория до 68 кг от Рио 2016 Ахмад Абугауш (Йордания).

В шампионата ще има 60 интернационалните и 40 български съдии, а участниците ще са с електронна екипировка.

" Този шампионат ще се организира всяка година в бъдеще. Надявам се да се получат невероятни борби ", сподели Слави Бинев, ръководител на Българската федерация по таекуондо-олимпийски жанр.

В последния миг ще се реши кои български състезатели ще вземат участие в шампионата. Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев, които завоюваха два златни и един бронзов орден на мощния шампионат по олимпийско таекуондо WTF в Египет от категория G2, са с разнообразни контузии, само че имат голямо предпочитание да вземат участие пред родна аудитория.

" Далаклиев едвам върви, Джорджев е контузен, Бинев е с температура. Тримата са с хематоми по ръцете и краката. Те участваха на четири шампионата от началото на годината и считам, че им е нужна отмора. Все отново това е силов спорт. Трябва им време да се възстановят ", добави Слави Бинев.

На конференцията участваха още Димитър Михайлов, уредник на шампионата, ръководител на Търговска колегия " Рамус " и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо - олимпийски жанр, Илия Димитров, интернационален рефер и част от организационния комитет и Сан Хюн Парк - представител на международната таекуондо централа Кукиуон.

" Този шампионат се организира за пета поредна година и всякога има от ден на ден участници. В София идват олимпийски и международни първенци. В събота е конкуренцията при юношите и кадетите, а в неделя - при мъжете ", съобщи Димитър Михайлов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР