Над 150 световноизвестни учени, писатели и творци подписаха писмо, в

...
Над 150 световноизвестни учени, писатели и творци подписаха писмо, в
Коментари Харесай

Видни интелектуалци подкрепиха протестите срещу расовата несправедливост

Над 150 световноизвестни учени, писатели и създатели подписаха писмо, в което показаха поддръжката си за демонстрациите против расовата неправда, само че в това време показаха страдание от " климата на назадничавост ", който ги съпътства, съобщи Ройтерс.

Сред подписалите писмото са американският езиковед и деятел Ноам Чомски, активистката за правата на дамите Глория Стейнъм, писателката Дж. К. Роулинг и писателят Салман Рушди, журналистът Фарид Закария.

Писмото, призоваващо за " правдивост и отворен спор ", бе оповестено от сп. " Харпърс " и се чака да се появи в доста водещи печатни издания по света.

В посланието е изразена поддръжката на интелектуалците за демонстрациите против полицейското принуждение и расовото неравноправие, тръгнали от Съединени американски щати след гибелта на 25 май на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест, осъществен от бял служител на реда в Минеаполис, и обхванали и други страни.

Освен това обаче в писмото се акцентира, че настроенията, съпътстващи демонстрациите, са довели до нова поведенческа система в етично и политическо отношение, която се отразява отрицателно на отворения спор. Според интелектуалците идеологическият конформизъм е подронил толерантността към разликите. Свободният продан на информация и хрумвания с всеки ден става все по-ограничен, има наклонност към прояви на цензура измежду протестиращите, се споделя още в писмото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР