Над 15-километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на Дунав

...
Над 15-километра достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на Дунав
Коментари Харесай

Над 15 км опашка от камиони се образува на „Дунав мост 2“ към Румъния

Над 15-километра доближи опашката от чакащи тежкотоварни а втомобили на " Дунав мост 2 " в посока Румъния тази заран. Шофьори се постанова да чакат с дни, с цел да преминат границата ни с Румъния. Те описват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и към този момент търпението им се изчерпва. 

Христо Монев, зам.-председател на " Дунав мост 2 " q разяснява пред аргументите за опашките:  " Трафикът е огромен . Това, което влиза през " Капитан Андреево ", " Лесово ", " Кулата " - то всичко минава през двата моста и през " Калотина ". Само че там минава почти на половина от това, което минава през нас на " Дунав мост ". И сезонът на туристите ".

По думите му по отношение на юли и август предходната година трафикът е повишен с 10%. " На 1000 камиона е 1100. И туристическите коли, и те са с 10%. Но това е обикновено. Той трафикът за цялата година е с 10-15% по-различен от предходната година ". 

По думите на Монев нищо не може да се направи, за да се ограничи чакането . " Ние не сме Шенген и при нас се звършва граничен надзор ", акцентира той.

Трафикът в допълнение се е нараснал и поради затворения ферибот на Оряхово-Бекет . Там поради ниското равнище на река Дунав, фериботът не може да минава и да прекарва камиони. Освен тежкотоварни коли, има и доста леки коли, които излизат от България.

Засега никой не се ангажира със период по кое време ще се понижи трафикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР