Над 14,3 млн. лева ще бъдат вложени в спортни съоръжения

...
Над 14,3 млн. лева ще бъдат вложени в спортни съоръжения
Коментари Харесай

Много добри новини за спорта във Варна! Ето къде наливат милиони

Над 14,3 млн. лв. ще бъдат вложени в спортни уреди през тази година, когато Варна е Европейски град на спорта. Средствата, залегнали в пректобюджета на общината, ще се влагат в построяването на чисто нови комплекси и реконструкцията на стадион " Спартак ".

Един от огромните планове е строителството на многофункционален състезателен комплекс в регион " Владислав Варненчик ", който ще бъде най-модерният в град. За построяването му в тазгодишния бюджет са заложени малко над 7,5 млн. лева Около 2,2 млн. лева от локалната хазна ще се употребяват за състезателен комплекс на ул. Студентска “, а близо 1,8 млн. лв. – за парк и спортни уреди в кв. " Виница “. За главния ремонт на стадион " Спартак “ са планувани 1,93 млн. лв..

Над три пъти са увеличени средствата за активност " Спортни бази за спорт за всички “. През тази година бюджетът е в размер на 21 млн. лв. при 6,47 млн. лв. за 2018 година

На днешното съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “ бе обявено, че ще се търсят разновидности за довеждане докрай на залата за бадминтон и тенис на маса в кв. " Младост “ и за превръщането й в мултифункционално оборудване. Също по този начин има концепция за планиране на дребна подготвителна зала с мобилни седалки за 1000 души, която да е опция на Двореца на културата и спорта. Има подобаващ терен от 6 дка до учебно заведение " Никола Вапцаров “, върху който през идващите години може да бъде издигната залата.

Общинските съветници утвърдиха проекторамката по стратегия " Спорт “, при която също има съществено нарастване на бюджета. През тази година тя е в размер на 2 млн. и 135 хиляди лв., с 835 хиляди лв. повече по отношение на първичния бюджет за 2018 година В тази сума е включено финансирането за събитията, свързани с купата " Варна – Европейски град на спорта “.

Спортният календар по програмата за 2019 година планува провеждането на над 200 начинания, от които над 50 са интернационалните. Една от деянията е влиятелната интернационална регата " Tall ships ", трансформирала се в емблема за града ни. Сред по-важните събития са Международният лекоатлетически маратон " Варна 2019 “, Европейското състезание по хандбал за девойки до 19 година, 50-то юбилейно издание на автомобилното рали " България “, Международният шампионат по спортна гимнастика с главен уредник Йордан Йовчев. Варна ще одобри регатата " Кор Кароли “, както и интернационален шампионат по тенис на корт. За 79-ти път ще се организира плувният маратон " Галата – Варна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР