Над 130 сигнала за щети са подадени към аварийните служби

...
Над 130 сигнала за щети са подадени към аварийните служби
Коментари Харесай

Над 130 сигнала за щети след бурята в София


Над 130 сигнала за вреди са подадени към спешните служби в София след вчерашната стихия. И през днешния ден продължи разчистването на паднали дървета и запушени шахти. Сериозно пострада Народният спектакъл, чиято постройка е монумент на културата.

7 екипа на спешните служби работиха цяла нощ за премахване на вредите.

По подигравка поради протекли тавани и наводнени коридори в Народния спектакъл, бурята в столицата анулира представлението " Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва ", което по това време се играе на Камерна сцена. Днес ще се прави оценка на вредите по постройката, която е и монумент на културата.

А от Министерство на културата подсигуряваха, че ще окажат цялостно подпомагане за допустимо осъществяване на спешен ремонт в най-кратки периоди. Готови са да спомагат и с спомагателни средства.

„ Министерството на културата, като принципал на най-значимата и представителна българска театрална институция в страната, ще окаже цялостно подпомагане за допустимо най-бързото осъществяване на съгласувателната процедура на спешния ремонт на постройката, който шефът на националния културен институт разгласи, че ще извърши. В допълнение, Министерството на културата е готово да спомага и с спомагателни финансови средства, при положение, че такива са нужни “.

Теч от покрива имаше и в един от салоните на Централната поща. На жителите се наложи да седят във фоайето с чадъри. От Български пощи дадоха отговор за bTV, че работният развой не е спирал, всички услуги са налични и няма съществени вреди.

На места разчистването продължи и денем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР