Над 130 души са новозаразени с коронавируса в Токио, съобщи

...
Над 130 души са новозаразени с коронавируса в Токио, съобщи
Коментари Харесай

Токио преживя най-големия скок новозаразени за ден

Над 130 души са новозаразени с ковид в Токио, заяви през днешния ден публичната телевизия Ен Ейч Кей, представена от Ройтерс.

Това е най-големият скок на броя на доказани новозаразени за един ден в японската столица, като общата численост към този момент е достигнала над 1000 души, показва Ен Ейч Кей.

Властите в града приканват хората да останат по домовете си, защото през последните дни 13-милионният град регистрира значителен напредък на броя на инфектираните.

Управителката на префектура Токио Юрико Койке повтори тази заран в телевизионно предаване апела си да не се излиза без потребност, добавя Българска телеграфна агенция.

В Япония към този момент не се регистрира внезапен скок на инфектирани, какъвто има в Европа, в Съединени американски щати и на други места. До петък инфектираните бяха 3000, а умрелите 73.

Заради нарастването на доказаните случаи на Covid-19 в Токио има от ден на ден апели централното държавно управление да разгласи изключително състояние, което, за разлика от други страни, в Япония се характеризира с лимитирани пълномощия за налагане на рестриктивни ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР