Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на традиционния Трабант

...
Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на традиционния Трабант
Коментари Харесай

Атракция във Велико Търново: Над 120 трабанта дефилираха по улиците на града

Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на обичайния Трабант фест, който в продължение на 12 години се провежда в навечерието на празника на остарялата столица -  22 март.
 Българска телеграфна агенция
" Очаквахме към 100 автомобила от именитата марка, само че регистрирахме над 120, като първите, които дойдоха, бяха от Румъния " , разяснява Ивайло Антов от организационния екип.

Според него ползата към ретро колите е непрекъснат, като в същото време се усилва броят на хората, които колекционират коли с марката „ Трабант “, защото той към този момент не се създава.
 Българска телеграфна агенция
Сред тях е Ина Николова от София, притежател от две години на розов трабант, който носи името Пеперудената самодива. „ От млади години мечтаех да имам трабантче, което да боядисам в розово, с цел да сътворявам въодушевление “, уточни тя и добави, че за две години с двутактовия автомобил е минала над 45 хиляди километра.

През предходната година с него е отишла до Цвикау - „ родното място на трабантите “ , а преди този момент е обиколила контурните граници на България със същия автомобил.
 Българска телеграфна агенция
С трабант далматинец дойде Цветан Найденов от София, по-известен в колекционерските среди като Доктор Зизи. Километражът на „ далматинеца “ демонстрира 405 километра , които автомобилът е очаквал да бъдат навъртени от 12 години, паркиран в двора на стопанина си.
 Българска телеграфна агенция
Всички колекционери на трабанти сме едно семейство и имаме една и съща диагноза, за която няма лекуване, тъй като то е извънредно скъпо. „ Наливаш пари и колкото повече пари наливаш, толкоз повече хрумвания идват, по този начин ситуацията остава безнадеждно “, дефинира той пристрастеността на ретро колекционерите.

Собствениците на трабантите минаха в дефиле по основните улици на града, след което на паркинга под крепостта „ Царевец “ се състоя съревнование за майсторско шофиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР