Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на традиционния Трабант

...
Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на традиционния Трабант
Коментари Харесай

Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на Трабант фест

Над 120 трабанта дефилираха във Велико Търново на обичайния Трабант фест, който в продължение на 12 години се провежда в навечерието на празника на остарялата столица – 22 март. Очаквахме към 100 автомобила от именитата марка, само че регистрирахме над 120, като първите, които дойдоха през днешния ден, бяха от Румъния, разяснява за Българска телеграфна агенция Ивайло Антов от организационния екип.

Според него ползата към ретро колите е непрекъснат, като в същото време се усилва броят на хората, които колекционират коли с марката „ Трабант “, защото той към този момент не се създава. Сред тях е Ина Николова от София, притежател от две години на розов трабант, който носи името Пеперудената самодива.



„ От млади години мечтаех да имам трабантче, което да боядисам в розово, с цел да сътворявам въодушевление “, уточни тя и добави, че за две години с двутактовия автомобил е минала над 45 хиляди километра. През предходната година с него е отишла до Цвикау – „ родното място на трабантите “, а преди този момент е обиколила контурните граници на България със същия автомобил.



С трабант далматинец дойде Цветан Найденов от София, по-известен в колекционерските среди като Доктор Зизи. Километражът на „ далматинеца “ демонстрира 405 километра, които автомобилът е очаквал да бъдат навъртени от 12 години, паркиран в двора на стопанина си.

Всички колекционери на трабанти сме едно семейство и имаме една и съща диагноза, за която няма лекуване, тъй като то е извънредно скъпо. „ Наливаш пари и колкото повече пари наливаш, толкоз повече хрумвания идват, по този начин ситуацията остава безнадеждно “, дефинира той пристрастеността на ретро колекционерите.

Собствениците на трабантите минаха в дефиле по основните улици на града, след което на паркинга под крепостта „ Царевец “ се състоя съревнование за майсторско шофиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР