Над 110 снегопочистващи машини извършваха обработки в София след валежите

...
Над 110 снегопочистващи машини извършваха обработки в София след валежите
Коментари Харесай

Над 110 снегорина разчистваха улиците в София

Над 110 снегопочистващи машини правиха обработки в София след преваляванията от сняг тази нощ, оповестиха от Столичната община. След началото на снеговалежа във вчерашния ден на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси против замръзване.

Във всички региони са обработени трасетата, по които се движи градския превоз, съществени улици в кварталите, Южната дъга на Околовръстен път, стръмни сектори и общинските пътища.

В Природен парк „ Витоша " са опесъчени планинските пътища „ Драгалевци - Алеко " и „ Бояна - Златните мостове ".
Предупреждение за мощен вятър и сняг в 9 области във вторник
Там ще се образува и снежна завивка

В момента се правят частични обработки против замръзване в някои региони като „ Панчарево ", „ Кремиковци ", „ Младост ", „ Връбница ", „ Подуяне ", „ Люлин ". Градският превоз в града се движи по разписание и по нормалните направления.

Жълт код за снеговалежи е разгласен за 9 области във вторник

В девет области на страната е разгласен жълт код за снеговалеж. Такъв код се афишира при предстояща снежна завивка с дебелина 2-10 cm, и във вторник ще важи за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново и Русе.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там основно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в множеството региони ще намалее да най-вече слънчево време. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи - мощен западен вятър, оптималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР