Над 1020 фирми са декларирали изплатен дивидент на стойност близо

...
Над 1020 фирми са декларирали изплатен дивидент на стойност близо
Коментари Харесай

НАП провери над 1500 фирми заради нелогично високи касови наличности

Над 1020 компании са заявили изплатен дял на стойност близо 725 млн. лева в резултат на подхванатите от юли насам от Национална агенция за приходите инспекции на обявените във финансовите доклади касови наличия. Това заяви организацията за приходите, която напомня, че дивидентите, които притежателите на компаниите получават, се таксуват с 5% налог.

Национална агенция за приходите са ревизирали над 1500 компании за нелогично високи касови наличия. В огромната част от случаите данъчните откриват, че тези пари липсват в касите на компаниите и евентуално са отишли в банковите сметки на притежателите. При това състояние те би трябвало да бъдат декларирани като дял и да бъдат обложени. При 609 от сдруженията например данъчните инспектори са открили доста огромни противоречие в касите - общо за повече от 337,6 млн. лева

При близо 600 сдружения инспекции те на място не престават, като наличните в касите средства се преброяват, разказват се всички купюри и се съпоставят с посочените в счетоводните доклади.
Освен инспекции на място Национална агенция за приходите изпраща електронни писма или позвъняване от осведомителния си център. Напомняния са получили 11 588 рискови сдружения. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си ресурси и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако не всички суми са фактически налични в касите им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР