Над 1000 закона са били проверени от кралица Елизабет II

...
Над 1000 закона са били проверени от кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Елизабет II имала таен достъп до над 1000 законопроекта на британския парламент

Над 1000 закона са били тествани от кралица Елизабет II или сина ѝ принц Чарлс посредством секретна процедура, преди да бъдат утвърдени от членовете на Народното събрание на Обединеното кралство. Това откри следствие на английския всекидневник „ Гардиън “.

Огромният брой закони, подлежащи на кралска инспекция, обгръщат въпроси, вариращи от правораздаване, през обществено обезпечаване, пенсии, расови връзки и хранителна политика до неразбираеми превила по отношение на таксита за паркиране на коли.

Те включват и проектозакони, засягащи персоналното имущество на суверена, в това число именията Балморал и Сандрингам.

„ Гардиън “ е съставил база данни с минимум 1062 парламентарни законопроекта, подложени на единодушието на кралицата, разпростряла се от началото на ръководството ѝ до наши дни.

Данните илюстрират, че непрозрачната процедура е била упражнена надалеч по-широко от считаното досега.

Съгласно процедурата, държавните министри уведомяват персонално кралицата за клаузите в плановете и желаят единодушието ѝ да ги разискват.

Разследването разкри и доказателства, които допускат, че Елизабет II е употребила процедурата, с цел да убеди депутатите да извършат промени по закон за бистрота, с цел да скрие частното си благосъстояние от обществеността.

Представителите на кралицата отхвърлиха да кажат какъв брой пъти е поискала промени в законодателството от качването си на трона през 1952 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР