Над 1000 лекоатлети и членове на официални делегации от 18

...
Над 1000 лекоатлети и членове на официални делегации от 18
Коментари Харесай

Над 1000 атлети от 18 страни идват за Балканиадата в Стара Загора

Над 1000 лекоатлети и членове на публични делегации от 18 страни, членуващи в Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), идват в Стара Загора за присъединяване в Балканиадата за мъже и за дами на 20 и 21 юли на стадион " Берое ". Състезанието е последна опция за покриване на нормативите за Европейското състезание в Берлин от 7 до 12 август в другите дисциплини.

Под Аязмото идват състезатели от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Хърватия, Израел, Кипър, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Черна гора.

В най-големия конгрес на Балканите ще вземат участие и съвсем всички от най-хубавите български спортисти като се изключи контузената звезда в спринтовите дисциплини Ивет Лалова-Колио, която страда от мускулно разтежение. Сред задграничните състезатели са юношески европейски първенци, сребърни и бронзови медалисти от международни и европейски шампионати.

Интересът на старозагорци към надпреварата е огромен. На Балканиадата през 2013 година всеки ден над 9000 фенове следиха стартовете. Очаква се тази година те да са повече. Организатори на събитието са АБАФ, Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика " Берое ".

През предходната 2017 година за първи път Стара Загора бе хазаин на балканската Гала на Асоциацията на балканските атлетически асоциации.

През 2013 година Стара Загора одобри 66-ата Балканиада по лека атлетика, а през 2015 година организира чудесно и Европейското отборно състезание във втора лига. През последните години СКЛА " Берое " възвърне сполучливо и интернационалния шампионат по лека атлетика " Самарско знаме ". На откриването на Балканиадата, което ще се състои на 20 юли (петък) от 18:00 часа, ще участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Вечерните сесии на надпреварата ще се излъчват директно по Българска национална телевизия. Състезанията следобяд стартират от 16.00 часа.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР