Над 100 назначени в комисиите питат и за ДМСОбмислят създаване

...
Над 100 назначени в комисиите питат и за ДМСОбмислят създаване
Коментари Харесай

Няма НС, но експерти получават заплати

Над 100 назначени в комисиите питат и за ДМС
Обмислят основаване на нова дирекция, в която ще назначат трийсетина експерти

Искали и ДМС от икономиите

Над 100 специалисти и скъпи партийни фрагменти получават заплати от Народното събрание даже и той да не работи. Става въпрос за назначенията в непрекъснатите комисии на Народно събрание. Възнагражденията на тези хора са сред 1500 лева и 2000 лева

“Труд” научи, че малко преди разпускането на 46-ото Народно събрание специалисти от непрекъснатите комисии са сложили въпроса да им бъдат раздадени и ДМС-та (допълнително материално стимулиране). Мотивът им бил, че има насъбрани икономии, които можели да се разпределят и раздадат на хората.

Практика е специалистите да се оферират от всеки началник на комисия. Обичайно е на тези позиции да се устройват правилни партийци. Така да вземем за пример в последния парламент интензивно се разясняваше, че Иван Ченчев, който оглави комисията за младежта и спорта е назначил фрагменти от “Позитано” 20. Той даже сложил въпроса дали не може един щат да бъде разграничен на две, с цел да устрои повече съпартийци.

Пред “Труд” Ива Митева, която бе ръководител на 45-ото и на 46-ото Народно събрание разяснява, че от дълго време има концепция да се сътвори една дирекция с трийсетина специалисти на непрекъснати трудови контракти, които да бъдат разпределени по един към всяка непрекъсната комисия. Останалите - по двама или трима за комисия да се назначават за времето на битие на всеки парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР