Над 10 служители на РД „Автомобилна администрация“-Благоевград са задържани днес

...
Над 10 служители на РД „Автомобилна администрация“-Благоевград са задържани днес
Коментари Харесай

Арестуваха над 10 служители на ДАИ-Благоевград

Над 10 чиновници на РД „ Автомобилна администрация “-Благоевград са арестувани през днешния ден при акция на Специализираната прокуратура взаимно с ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Благоевград, съобщи организация БГНЕС.

Налице е проведена незаконна група,

желали подкупи от притежатели на транспортни форми на стойност от 300 до 600 евро, сподели на брифинг Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

Шеф на ДАИ вкара подчинени в пандиза превантивно

„ Към сегашния миг под управлението на Специализираната прокуратура, взаимно с Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, се прави профилирана полицейска интервенция.

Става дума за проведена незаконна група от длъжностни лица, чиновници на Областен отдел „ Автомобилна администрация “ – Благоевград, които са взели участие в тази група с користна цел, а точно желали са и са получавали рушвет от представители на транспортни компании,

с цел да не сформират наказателни постановления на извършители от транспортните компании .

Към момента се правят дейни процесуално-следствени дейности. Задържаните са над 10 души. След събиране на задоволително доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение”, сподели Петър Белчев, наблюдаващ прокурор от СП.

Въпреки акцията, работата на ДАИ не е блокирана и вътре се организират шофьорски изпити.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР